Toont alle 2 resultaten

Trinidad Rum

Trinidad is altijd een belangrijk land geweest voor de teelt van suikerriet, waardoor de productie van rum een ​​marginale activiteit bleef. Aan het einde van de 18e eeuw, onder Brits bestuur, reizen aanzienlijke hoeveelheden rum naar Engeland, waar ze worden gemengd met andere rum van de Britse kroon (Barbados, Demerara, Jamaica) en de geboorte geven aan “Navy Rum”.

 

In de wereld van sterke drank markeert een andere categorie de geschiedenis van Trinidad: bitters. In de 19e eeuw verhuist de familie Siegert de fabriek van Angostura Bitters naar de Port of Spain. Waar zouden de barmannen van tegenwoordig over de hele wereld zijn zonder het bestaan ​​van een Pruisische familie wiens missie het was om de effecten van hoge koorts op de troepen van Simon Bolivar te beperken? Na de Eerste Wereldoorlog begint Robert Siegert, de kleinzoon van de oprichter, onderzoek te doen naar de rumindustrie: er ontstaat een distilleerderij die zich onderscheidt van de anderen in de regio. Het is een moderne distilleerderij, het resultaat van zorgvuldig wetenschappelijk onderzoek, met meerdere distillatiekolommen die de traditionele pot stills vervangen.

Tegenwoordig begeleidt rum de grote levensvieringen voor Trinidadiërs, vooral tijdens carnaval, een belangrijke en gelukkige gebeurtenis in de regio.

De economie van Trinidad werd stevig ondersteund door de productie van cacao en suiker, maar deze industrieën stortten in aan het begin van de 20e eeuw en werden geleidelijk vervangen door op aardolie gebaseerde industrieën. Suiker wordt nog steeds op de eilanden geproduceerd en wordt gebruikt om rum te maken.

Het bedrijf Angostura maakt ook een reeks rum onder zijn eigen merk, evenals rum en likeuren onder de uithangborden Royal Oak, White Oak, Forres Park en Fernandes. Caroni Rum, opgericht in 1923 in een oude suikerfabriek, was de andere grote distilleerderij, maar sloot in 2002.

Hierdoor bleef Angostura de enige distilleerderij in het land. Ooit waren het er meer dan 50, maar in 1950 was dat aantal gedaald tot acht. Verschillende onafhankelijke bottelaars verkopen ook rum van het land.

Zowel Trinidad als Tobago hebben tijd doorgebracht onder Brits, Frans en Nederlands bestuur, maar werden in 1889 als één land verenigd als een kroonkolonie van Groot-Brittannië. In 1962 werd de onafhankelijkheid verkregen en in 1976 werd het land een republiek.

De eilanden liggen tussen de tien en elf graden noorderbreedte, een breedtegraad die hen dichter bij de evenaar plaatst dan de Kreeftskeerkring. Het is zeldzaam om wijngaarden te vinden op deze equatoriale breedtegraden (hoewel er opmerkelijke uitzonderingen zijn, zoals Indonesië en Ecuador), en er zijn er geen op Trinidad of Tobago.

De naam Tobago wordt beschouwd als de etymologische bron van het Engelse woord ‘tabak’. Ironisch genoeg is tabak tegenwoordig echter geen belangrijke economische motor voor het eiland – de schaalvoordelen die worden geboden door grotere Chesapeake-plantages in het oosten van de VS verminderden de aantrekkingskracht van tabak die in de Caribische koloniën wordt verbouwd.

Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.