Enig resultaat

Cachaça

Cachaça is een gedistilleerde drank gemaakt van gefermenteerd suikerrietsap. Ook bekend als pinga, caninha, en andere namen, is het de meest populaire drank onder gedistilleerde alcoholische dranken in Brazilië. Buiten Brazilië wordt cachaça bijna uitsluitend gebruikt als ingrediënt in tropische dranken, waarbij de caipirinha de bekendste cocktail is. In Brazilië wordt caipirinha vaak gecombineerd met het gerecht feijoada.

 

De suikerproductie werd in de 16e eeuw door de Portugezen grotendeels overgezet van de Madeira-eilanden naar Brazilië. Op Madeira wordt aguardente de cana gemaakt door suikerrietsap tot sterke drank te distilleren, en de pot stills van Madeira werden naar Brazilië gebracht om te maken wat tegenwoordig ook wel cachaça wordt genoemd. Het proces dateert van 1532, toen een van de Portugese kolonisten de eerste stekken van suikerriet vanuit Madeira naar Brazilië bracht.

Cachaça kan alleen worden geproduceerd in Brazilië. Het is typisch tussen de 38% en 48% alcohol per fles. Als het zelfgemaakt is, kan het zo sterk zijn als de distilleerder wil. Er mag maximaal zes gram per liter suiker worden toegevoegd.

Cachaça heeft, net als rum, twee varianten: ongerijpt (Portugees: branca, “wit” of prata, “zilver”) en gerijpt (amarela, “geel” of ouro, “goud”). Witte cachaça wordt meestal direct na distillatie gebotteld en is meestal goedkoper. Sommige producenten rijpen het tot 12 maanden in houten vaten om een ​​gladdere blend te krijgen. Het wordt vaak gebruikt als ingrediënt in caipirinha en andere gemengde dranken. Donkere cachaça, meestal gezien als de “premium” variëteit, wordt gerijpt in houten vaten en is bedoeld om puur te worden gedronken. Het wordt meestal tot 3 jaar gerijpt, hoewel sommige “ultra premium” cachaças tot 15 jaar hebben gerijpt. De smaak wordt beïnvloed door de houtsoort waarvan het vat is gemaakt.

Er zijn zeer belangrijke regio’s in Brazilië waar fijne pot still cachaça wordt geproduceerd, zoals Salinas in de staat Minas Gerais, Chã Grande in de staat Pernambuco, Paraty in de staat Rio de Janeiro, Monte Alegre do Sul in de staat São Paulo en Abaíra in de staat Bahia. Tegenwoordig zijn producenten van cachaça te vinden in de meeste Braziliaanse regio’s en in 2011 waren er meer dan 40.000 van hen.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.