Negroni

Niveau: Beginner
Bereidingstijd: ca 5 min

 

´Simpel, Elegant en Bitterzoet´

De Negroni behoort niet alleen tot de favorieten van James Bond en Anthony Bourdain, wereldwijd is deze cocktail geliefd. In Barcelona bestaat er zelfs een Negroni cocktail bar. Ben je ook een liefhebber van bittere smaken? Dan is deze cocktail zeker het proberen waard. Uitstekend als aperitief om je smaakpapillen klaar te stomen voor het genieten van andere smaken.

Hoe is de Negroni cocktail cocktail ontstaan?

Hiervoor gaan we 100 jaar terug in de tijd naar Florence, Italië, waar Graaf Camillo Negroni de cocktail Americano bestelde. Hij had trek in iets sterkers en verzocht de bartender om in plaats van sodawater, gin toe te voegen. Als garnering verving de bartender de citroenschil met een sinaasappelschil.  Dit was het begin van wereldwijd succes voor de Negroni cocktail.

Negroni Drankstunter

Negroni cocktail benodigdheden:

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml rode Vermout
  • IJs
  • Gedraaid zeste (dunne schil) van sinaasappel
  • Short tumbler glas

Bestel hier je dranken:

Negroni recept maken (volg de stappen)

Vul je tumbler glas vol met ijs. Schenk daarna de gin, campari en rode vermout erbij. Roer rustig door en laat de drank wat verdunnen met het ijs. Garneer met een mooi dun stukje sinaasappelschil en je negroni is klaar om te serveren.

Cheers to the moment!

Negroni cocktail variaties in overvloed

Naast de classic Negroni zijn er tientallen variaties die ook verassend lekker zijn. Denk aan de Negroni Mexicana, Kingston Negroni, Sloe-Groni, Frozen Negroni, de recepten van deze variaties zijn terug te vinden in een aparte blog.

De variant die wel leuk is om nu toe te lichten is de Dutch Negroni, Het is bijna hetzelfde recept alleen hierin vervang je de gin door jenever. Deze variatie staat ook bekend als de Red Light Negroni, deze naam is een eerbetoon aan ons welbekende Red light district in Amsterdam en aan Bols met bijna 450 jaar ervaring in de productie van onder andere Jenever.

Ontdek ook andere lekkere cocktails

Wil je nog andere cocktails proberen? Bekijk hier hoe je zelf ‘Sex on the beach’ of ‘Pornstar Martini’ maakt.

Meer weten over Gin? Ontdek hier alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment

Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.