Toont alle 7 resultaten

Poolse wodka

De beste Poolse wodka kan een discutabel onderwerp zijn, vooral omdat er talloze Poolse Vodka-merken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bekendste merken Wyborowa en Belvedere. Vódka maakt deel uit van de nationale trots en de drank is ingebakken in de cultuur. 

 

In Polen wordt vodka sinds de vroege middeleeuwen geproduceerd met lokale tradities die net zo gevarieerd zijn als de productie van cognac in Frankrijk of Schotse whisky.

‘S Werelds eerste schriftelijke vermelding van de drank en het woord “wodka” was in 1405 van Akta Grodzkie recorder van akten, in de gerechtelijke documenten van de Palts van Sandomierz in Polen en het werd een populaire drank daar. In die tijd verwees het woord vódka naar chemische verbindingen zoals medicijnen en reinigingsmiddelen voor cosmetica, terwijl de populaire drank die momenteel bekend staat als wodka, gorzałka heette (van het oude Poolse werkwoord gorzeć dat ‘verbranden’ betekent), wat ook de bron is van Oekraïense horilka. Het woord geschreven in het Cyrillisch verscheen voor het eerst in 1533, over een medicinale drank die door de Russische kooplieden uit Polen naar Rusland werd gebracht.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.