Toont alle 9 resultaten

Russische wodka

Een type gedistilleerde drank, aangeduid met het Russische woord vodka, kwam aan het einde van de 14e eeuw naar Rusland. In 1386 brachten de Genuese ambassadeurs de eerste aqua vitae (“het levenswater”) naar Moskou en overhandigden deze aan groothertog Dmitry Donskoy. De vloeistof die werd verkregen door distillatie van druivenmost werd beschouwd als een concentraat en een “spiritus” van wijn (spiritus vini in het Latijn), vandaar de naam van deze stof in veel Europese talen. Volgens een legende maakte rond 1430 een monnik genaamd Isidore van het Chudov-klooster in het Kremlin van Moskou een recept van de eerste Russische wodka.

 

Met een speciale kennis en distillatieapparatuur werd hij de maker van een nieuw, kwalitatief beter type alcoholische drank. Deze “broodwijn”, zoals hij aanvankelijk heette, werd lange tijd uitsluitend geproduceerd in het Groothertogdom Moskou en in geen ander vorstendom Rus’ (deze situatie bleef bestaan ​​tot het tijdperk van de industriële productie). Deze drank was dus nauw verbonden met Moskou.

Tot het midden van de 18e eeuw bleef de drank relatief laag in alcoholgehalte, niet meer dan 40%. Meerdere termen voor de drank werden geregistreerd, soms als gevolg van verschillende kwaliteitsniveaus, alcoholconcentratie, filtering en het aantal distillaties; meestal werd het “brandende wijn”, “broodwijn” of zelfs op sommige locaties gewoon “wijn” genoemd. Op sommige plaatsen was druivenwijn misschien zo duur dat het alleen een drankje voor aristocraten was. Brandende wijn werd meestal verdund met water tot 24% alcohol of minder voordat het werd gedronken. Het werd meestal verkocht in tavernes en was vrij duur. Tegelijkertijd was het woord wodka al in gebruik, maar het beschreef kruidentincturen (vergelijkbaar met absint), die tot 75% alcohol bevatten en gemaakt zijn voor medicinale doeleinden.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.