Toont alle 12 resultaten

Witte rum

Witte rum is bijna altijd ongerijpt (witte rum kan worden gerijpt, maar voor een zeer korte tijd – de reden dat rijping geeft kleur aan de geest). Witte rum wordt het best geserveerd als mixer voor cocktails of highballs en dit komt omdat de smaak niet zo rijk is als dark rum, en witte rum heeft meestal gebrek aan balans en complexiteit.

 

Het soort suiker dat wordt gebruikt, is een van de belangrijkste onderscheidende factoren bij de productie van rum. Op de Spaanse en Britse Antillen wordt rum bijvoorbeeld traditioneel gedistilleerd uit melasse – een bijproduct van de suikerproductie.

Op de Frans-Caribische eilanden wordt echter suikerrietsap (ook wel suikerriethoning genoemd) gebruikt in plaats van melasse. Landen als Martinique en Guadeloupe staan ​​bekend om het produceren van sterke drank die is gedistilleerd uit suikerrietsap, bekend als rhum agricole – Frans voor ‘agrarische rum’. De geest wordt vaak gemaakt op een manier die meer lijkt op de distillatie van enkele van de beroemde Franse brandewijnen, zoals Cognac of Armagnac, en resulteert in een alcoholische drank die typisch rond de 40-50% ABV ligt, of hoger in het geval van overproof rum. Jongere variëteiten stralen vaak een pittige, kruidige smaak uit, terwijl de oude variëteiten (vaak gerijpt in cognacvaten) subtiliteit en complexiteit zullen bieden, net als elke andere fijne gerijpte drank.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.