Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond

Bruine rum

De bruine rum is misschien wel de meest directe uitdrukking van de meest gebruikte grondstof: melasse. Met name de rijke en zachte Demerara-stijl die in Guyana is ontwikkeld, is historisch gezien de zwarte, zoete basis geweest voor de meeste Navy-rums, die gedurende een groot deel van de 20e eeuw enorm populair waren.

 

Bij de meeste gedistilleerde dranken geldt: hoe donkerder het product, hoe ouder je zou verwachten. Hoewel dat ook het geval kan zijn met bruine rum, zijn die inktzwarte diepten vaak het resultaat van langdurig contact met melasse en karamel, waardoor ze een zoet, dik, zwaar karakter krijgen.

Dit is het historische hart van duisternis van rum; de melasse-rijke geesten die, lang voor witte rum, de productie en consumptie aangedreven, op de schepen van de Royal Navy en in de pubs van het Engeland van de 20e eeuw. Vaak zwaar met verduisterende karamel, maar wanneer uitgekleed, bedwelmende, rijke en krachtige vloeistoffen.

Eeuwenlang had je als dienend lid van de Royal Navy recht op een ‘rantsoen’ rum. Wat begon als een gezondheids voorzorgsmaatregel – het water aan boord van 17e-eeuwse schepen bleef niet lang vers – werd traditie en ook een lucratieve handel op het droge.

De rijke, afschrikwekkend donkere Demerara-stijl van rum die in Guyana werd ontwikkeld, werd het hart van Navy-rum, vaak naast de pittige Jamaicaanse rum– hoewel een Navy-rum zoals Lamb’s maar liefst 18 rum zou kunnen combineren in zijn traditioneel tanninerijke, vierkante melange, inclusief geest uit Trinidad.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.