Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Bourbon whiskey

Bourbon whiskey is een soort Amerikaanse whisky, een gedistilleerde drank op vatleeftijd, voornamelijk gemaakt van maïs. De naam is afgeleid van de Franse Bourbon-dynastie, hoewel de precieze inspiratie onzeker is; kanshebbers zijn onder meer Bourbon County in Kentucky en Bourbon Street in New Orleans, die beide zijn vernoemd naar de dynastie. De naam “Bourbon” werd pas in de jaren 1850 toegepast en de etymologie van Kentucky werd pas in de jaren 1870 gevorderd. 

 

Bourbon wordt sinds de 18e eeuw gedistilleerd. Hoewel bourbon overal in de Verenigde Staten kan worden gemaakt, wordt het sterk geassocieerd met het Amerikaanse Zuiden in het algemeen en met Kentucky in het bijzonder. Met ingang van 2014 groothandelsmarkt omzet distilleerders voor bourbon verkocht binnen de VS was ongeveer $ 2,7 miljard, en bourbon maakte ongeveer twee derde van de $ 1,6 miljard van de Amerikaanse export van gedistilleerde dranken. Volgens de Distilled Spirits Council van de Verenigde Staten haalden Amerikaanse distilleerders in 2018 $ 3,6 miljard aan inkomsten uit bourbon en Tennessee-whisky (een nauw verwante geest geproduceerd in de staat Tennessee).

Bourbon werd in 1964 door het Amerikaanse Congres erkend als een “onderscheidend product van de Verenigde Staten”. Bourbon die in de Verenigde Staten wordt verkocht, moet in de VS worden geproduceerd uit ten minste 51% maïs en worden opgeslagen in een nieuwe container van verkoold eikenhout.

Het distilleren werd hoogstwaarschijnlijk aan het einde van de 18e eeuw naar het huidige Kentucky gebracht door Schotten, Schots-Ieren en andere kolonisten (inclusief Engels, Ieren, Welsh, Duits en Frans) die het gebied serieus begonnen te bewerken. De oorsprong van bourbon als een aparte vorm van whisky is niet goed gedocumenteerd en er zijn veel tegenstrijdige legendes en claims.

De uitvinding van bourbon wordt bijvoorbeeld vaak toegeschreven aan Elijah Craig, een baptistenpredikant en distilleerder die veel primeurs in Kentucky heeft gekregen (bijv. Volmolen, papierfabriek, touwbaan) die naar verluidt de eerste was die het product in verkoold eikenhout heeft laten rijpen. vaten, een proces dat bourbon zijn bruinachtige kleur en onderscheidende smaak geeft. In Bourbon County, aan de andere kant van de provinciegrens van Craig’s distilleerderij in wat toen Fayette County was, wordt een vroege distilleerder genaamd Jacob Spears gecrediteerd als de eerste die zijn product als Bourbon-whisky bestempelde.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.