Toont alle 4 resultaten

Zacapa

Ron Zacapa Centenario is een premium rum geproduceerd in Guatemala door Rum Creation and Products, een dochteronderneming van Industrias Licoreras de Guatemala, en gedistribueerd en op de markt gebracht door Diageo. Ron Zacapa onderscheidt zich doordat het wordt gerijpt in een faciliteit op een hoogte met natuurlijke koelte die verdamping voorkomt, wat resulteert in een meestal glad product.

 

Zacapa Centenario werd in 1976 opgericht om de honderdste verjaardag van de oprichting van Zacapa, een stad in het oosten van Guatemala, te vieren. Het was het resultaat van het mengen, stabiliseren en rijpen van lang gerijpte rum door arts en chemicus Alejandro Burgaleta.

Zacapa is een klein stadje in het oosten van Guatemala, gesticht in 1876. De rum werd genoemd naar zijn 100ste verjaardag in 1976. Burgaleta ontwikkelde en creëerde ook de rum Venado, een ander product van Industrias Licoreras de Guatemala.

Vroege Zacapa-flessen kwamen in een fles bedekt met een petate – een handgeweven matten gemaakt van palmbladeren die dateren uit de Maya-periode en gemaakt in Esquipulas, vlakbij de grens met Honduras en El Salvador, door traditionele hoedenmakers. Meer recentelijk hebben ze een band rond het midden van de fles.

Ron Zacapa Centenario 23 stond vroeger bekend als Ron Zacapa Centenario 23 Años. De naam veranderde vanwege de verwarring die het veroorzaakte, omdat mensen dachten dat het een 23-jarige rum was in plaats van een mix van rum tussen 6 en 23 jaar oud. 

De rum won 4 jaar op rij de eerste plaats in de categorie premium rum op het International Rum Festival 1998, 1999, 2000 en 2001. Het was de eerste rum die werd opgenomen in de Hall of Fame van het International Rum Festival.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.