Enig resultaat

Canadese whisky

Canadese whisky is een soort whiskey die in Canada wordt geproduceerd. De meeste Canadese whisky’s zijn gemengde meergranen likeuren die een groot percentage maisgeesten bevatten, en zijn doorgaans lichter en zachter dan andere whiskystijlen.

 

Toen Canadese distilleerders kleine hoeveelheden zeer smaakvol roggegraan aan hun puree begonnen toe te voegen, begonnen mensen deze nieuwe whisky met roggesmaak te eisen, en noemden ze het simpelweg “rogge”. Net als in de afgelopen twee eeuwen worden de termen “rogge whisky” en “Canadese whisky” door elkaar gebruikt in Canada en verwijzen (zoals gedefinieerd in de Canadese wetgeving) naar precies hetzelfde product, dat over het algemeen wordt gemaakt met slechts een kleine hoeveelheid roggegraan.

Historisch gezien werd in Canada whisky op basis van maïs, waaraan wat roggegraan was toegevoegd om het meer smaak te geven, “rogge” genoemd. 

De voorschriften onder de Canadese Food and Drugs Act bepalen de minimumvoorwaarden waaraan moet worden voldaan om een ​​product te labelen als “Canadian whisky” of “Canadian Rye Whisky” (of “Rye Whisky”) – deze worden ook internationaal nageleefd door middel van geografische aanduidingsovereenkomsten . Deze voorschriften stellen dat whisky “gepureerd, gedistilleerd en gerijpt moet worden in Canada”, “minstens drie jaar in kleine houten vaten moet worden gerijpt”, “niet minder dan 40 volumeprocent alcohol bevat” en “karamel en smaakstof”. Binnen deze parameters kunnen Canadese whisky’s aanzienlijk variëren, vooral met het toestaan ​​van “smaakstoffen”, hoewel de aanvullende eis dat ze “het aroma, de smaak en het karakter bezitten dat algemeen wordt toegeschreven aan Canadese whisky” een beperkende factor kan zijn.

Canadese whisky’s zijn meestal blends van whisky’s gemaakt van een enkele korrel, voornamelijk maïs en rogge, maar soms ook tarwe of gerst. Mash-rekeningen van meerdere granen kunnen ook worden gebruikt voor sommige smaakmakende whisky’s. De beschikbaarheid van goedkope Amerikaanse maïs, met een groter aandeel bruikbare zetmelen in vergelijking met andere graankorrels, heeft ertoe geleid dat het het meest wordt gebruikt om basiswhisky’s te maken waarin smaakwhisky’s worden gemengd. Uitzonderingen hierop zijn de Highwood-distilleerderij, die gespecialiseerd is in met behulp van tarwe en de Alberta Distillers die zijn eigen gepatenteerde giststam ontwikkelden die gespecialiseerd is in het distilleren van rogge. De smaakmakende whisky’s zijn meestal roggewhisky’s, gemengd in het product om de meeste smaak en aroma toe te voegen. Hoewel Canadese whisky als een “roggewhisky” kan worden bestempeld, is voor deze mengtechniek slechts een klein percentage (zoals 10%) rogge nodig om de smaak te creëren, terwijl er veel meer rogge nodig zou zijn als het zou worden toegevoegd aan een pureerekening naast de gemakkelijker gedistilleerde maïs.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.