Toont alle 9 resultaten

Moët & Chandon

Moët & Chandon ook gewoon bekend als Moët, is een Franse fijne wijnmakerij en mede-eigenaar van het luxegoederen bedrijf LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE. Moët et Chandon is een van ‘s werelds grootste champagneproducenten en een vooraanstaand champagnehuis. Moët et Chandon werd in 1743 opgericht door Claude Moët en bezit tegenwoordig 1.190 hectare (2.900 acres) wijngaarden en produceert jaarlijks ongeveer 28.000.000 flessen champagne.

 

Moët et Chandon begon als Moët et Cie (wat “Moët & Co.” betekent), opgericht door Épernay-wijnhandelaar Claude Moët in 1743, en begon zijn wijn van Champagne naar Parijs te verschepen. Het bewind van koning Lodewijk XV viel samen met een toegenomen vraag naar mousserende wijn. Kort na de oprichting, en nadat zoon Claude-Louis zich bij Moët et Cie aansloot, behoorden edelen en aristocraten tot de klantenkring van de wijnmakerij.

In 1833 werd het bedrijf omgedoopt tot Moët et Chandon nadat Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, de schoonzoon van Remy Moët, zich bij het bedrijf voegde als partner van Jean-Remy Moët, de kleinzoon van Claude Moët.

Na de introductie van het concept van een vintage champagne in 1840, bracht Moët zijn eerste vintage op de markt in 1842. Hun best verkochte merk, Brut Imperial, werd geïntroduceerd in de jaren 1860. Hun bekendste label, Dom Perignon, is vernoemd naar de benedictijner monnik die in de legende wordt herinnerd als de “vader van de Champagne”.

Moët & Chandon fuseerde in 1971 met Hennessy Cognac en in 1987 met Louis Vuitton om LVMH (Louis-Vuitton-Moët-Hennessy) te worden, de grootste luxe groep ter wereld, met een nettowinst van meer dan 16 miljard euro in fiscaal 2004. Moët & Chandon heeft een koninklijk bevel als leverancier van champagne aan koningin Elizabeth II.

In 2006 bracht Moët et Chandon Brut Impérial een uiterst beperkte botteling van zijn champagne uit, genaamd “Be Fabulous”, een speciale release van de originele fles met decoratieve Swarovski-kristallen, die de elegantie van Moët et Chandon markeert.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.