Enig resultaat

Asbach Uralt

Asbach Uralt is de merknaam van de oudste Duitse cognac, genoemd naar de oprichter van het bedrijf, Hugo Asbach, die in 1892 een “Exportbedrijf voor Duitse Cognac” oprichtte in Rüdesheim am Rhein. Na verschillende bedrijfsverkopen is Asbach GmbH nu een dochteronderneming van Semper idem Underberg AG.

 

Hugo Asbach was distilleerder van beroep en woonde enige tijd in Frankrijk, waar hij cognac leerde maken. Daarna richtte hij zijn eigen bedrijf op in Duitsland. Zijn doel was om Duitse cognac te produceren die vergelijkbaar zou zijn met Franse producten. De producten werden aanvankelijk op de markt gebracht als “Rüdesheimer Cognac”. Het bedrijf was aanvankelijk een familiebedrijf voordat de wijnhandelaar Albert Sturm in 1905 partner werd. In 1907 bedacht Asbach als Duitse naam voor cognac de term Weinbrand en liet deze en de naam Asbach als merk registreren bij het octrooibureau, waarbij oud stond voor de lange rijpingstijd van de wijn. Asbach gebruikte de term “brandewijn” aanvankelijk alleen als aanvulling, omdat de term nog onbekend was bij de consument, en sprak van “brandewijn cognac”.

Al voor de Eerste Wereldoorlog werd er in advertenties gesproken over “oude Duitse cognac”, maar na de oorlog verbood het Verdrag van Versailles Duitse fabrikanten uitdrukkelijk om de term cognac te blijven gebruiken. Dit maakte cognac een algemene term in Duitsland. In 1923 werd het opgenomen in de Duitse wijnwet.

Het merk Asbach old is in Duitsland zo bekend dat de term “Asbach” in de omgangstaal vaak wordt gebruikt als synoniem voor “ancient”. Sinds eind 2011 probeert het bedrijf het merk Asbach te bevrijden van het bijbehorende attribuut “ancient”, maar zonder de opdruk “Asbach Uralt” op de etiketten te veranderen. In april 2020 onderging Asbach Uralt, het oude vlaggenschip, een herlancering en wordt nu geleverd met modernere en eigentijdsere apparatuur. Het alcoholvolume daalt met twee procentpunten tot 36 procent, wat de Asbach Uralt de beschermde aanduiding “Deutscher Weinbrand” ontneemt, waarvoor een alcoholgehalte van minimaal 38 procent vereist is.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.