Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Absolut vodka

Absolut Vodka is een Zweedse vodka, geproduceerd in de buurt van Åhus, in het zuiden van Zweden. Absolut maakt deel uit van de Franse groep Pernod Ricard. Pernod Ricard kocht Absolut in 2008 voor € 5,63 miljard van de Zweedse staat. Absolut is een van de grootste merken gedistilleerde dranken ter wereld (na Smirnoff, Bacardi) en wordt in 126 landen verkocht.

 

Absolut werd in 1879 opgericht door Lars Olsson Smith en wordt geproduceerd in Åhus, Zweden. Lars Olsson Smith werd geboren in 1836 in Kiaby en stierf in 1913 in Karlskrona, Zweden. LO Smith was een ondernemer, parlementariër en oprichter van Absolut Rent Brännvin (absoluut pure geest). Het was de inspiratie voor Absolut Vodka. LO Smith lanceerde een methode die verontreinigingen, zoals een overdaad aan sterke drank, verwijdert. LO Smith kwam uit een boerengezin in Blekinge en maakte als 6-jarige al snel carrière in de detailhandel. Later verhuisde hij naar Stockholm en begon hij vodka te produceren en verkopen in zijn fabriek in Reimersholme.

Smith daagde met zijn vodka het drank marketing monopolie van de stad Stockholm uit. Het werd buiten de stadsgrens verkocht tegen een lagere prijs dan het product van het monopolie. Smith bood gratis boottochten aan naar de distilleerderij en “Rent Brännvin” was zeer succesvol.

In 1917 monopoliseert de Zweedse regering de alcoholindustrie van het land. Vodka werd vervolgens landelijk verkocht onder de naam “Absolut Rent Brännvin”. In 1979 werd de oude naam Absolut opgepikt toen de hogere prijsklasse Absolut Vodka werd geïntroduceerd. Renat is de naam van een ander vodka product dat wordt verkocht door Pernod Ricard Sweden AB.

Absolut Vodka werd in 1979 op de wereldmarkt geïntroduceerd. Tegenwoordig verkoopt Absolut jaarlijks meer dan 100 miljoen liter vodka. De vodka is gemaakt van wintertarwe.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.