Toont alle 9 resultaten

Tennessee Whiskey

Tennessee whiskey is pure whiskey geproduceerd in de Amerikaanse staat Tennessee. Hoewel het wettelijk is gedefinieerd als een bourbon whiskey in sommige internationale handelsovereenkomsten, wijzen de meeste huidige producenten van Tennessee-whisky verwijzingen naar hun producten als “bourbon” af en etiketteren ze niet als zodanig op een van de hun flessen of reclamemateriaal. Alle huidige whiskyproducenten in Tennessee zijn volgens de wet van Tennessee verplicht om hun whisky’s in Tennessee te produceren en – met als enige uitzondering die van Benjamin Prichard – een filterstap te gebruiken die bekend staat als het Lincoln County-proces voordat de whisky rijpt. Afgezien van de waargenomen marketingwaarde van het onderscheid, hebben Tennessee-whisky en bourbon bijna identieke vereisten, en de meeste Tennessee-whisky’s voldoen aan de criteria voor bourbon.

 

Tennessee whisky is een van de top tien exportproducten van Tennessee. Volgens de Distilled Spirits Council van de Verenigde Staten bereikte de Amerikaanse markt voor bourbon en Tennessee-whisky vanaf 2013 $ 2,4 miljard, en groeide de export van bourbon en Tennessee-whisky tot meer dan $ 1 miljard. Er zijn twee grote producenten van Tennessee-whisky, Jack Daniel’s gevestigd in Lynchburg (eigendom van Brown-Forman uit Louisville, Kentucky) en George Dickel gevestigd in Cascade Hollow bij Tullahoma (eigendom van Diageo uit Londen), evenals talrijke lokale producenten in het hele land. In juni 2017 lanceerde de Tennessee Distillers Guild de Tennessee Whiskey Trail, een 25-stops distilleerderijtour door de staat, om Tennessee whisky en de lokale whiskycultuur verder te promoten.

De whiskyproductie in Tennessee begon met de emigratie van Scotch-Iers uit Pennsylvania en Virginia. President Andrew Jackson serveerde Tennessee whisky in het Witte Huis, een gewoonte die werd voortgezet door James Polk. Het filteren van whisky door esdoornhoutskool werd al in 1825 beoefend door Alfred Eaton in Tullahoma, hoewel het proces waarschijnlijk eerder buiten Tennessee werd gebruikt. Jack Daniel’s werd in 1875 als merk opgericht. Tegen het einde van de 19e eeuw waren er meer dan 700 gelicentieerde distilleerderijen in de staat.

Over de gehele staat verbod op de verkoop en productie van alcohol werd van kracht in 1910, het wegvagen van de industrie. Na de intrekking in 1933 verplaatste Jack Daniel’s haar activiteiten terug naar Lynchburg (de pogingen van het bedrijf tot productie in Missourri en Alabama leverden geen verkoopbaar product op) als de eerste distilleerderij die na de drooglegging opende. De volgende distilleerderij met een vergunning in de staat, George Dickel, volgde in 1958 als een nieuw leven ingeblazen merk.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.