Toont alle 4 resultaten

Eristoff

Eristoff Vodka is afkomstig uit Georgië en werd voor het eerst gemaakt voor prins Eristavi van het hertogdom Racha in 1806.

 

De drank werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de binnenlandse markt door de Georgische prinselijke familie Eristoff (meer bepaald door Nikolaj Alexandrovitch Eristoff) in 1806, en kort daarna won het product grote populariteit. In 1920, na de Russische Revolutie, werd prins Nikolai Alexandrovich Eristoff gedwongen in ballingschap te gaan in Europa. Wodka bleef in Milaan worden geproduceerd tot de ballingschap in 1956 werd opgeheven. Vanaf 1960 nam de Italiaanse fabrikant Martini & Rossi de productie op grote schaal over en werd het product voor het eerst ook voor de export geproduceerd.

Gemaakt van 100% graanalcohol, wordt Eristoff-wodka driemaal gedistilleerd en vervolgens met houtskool gefilterd, een techniek die voor het eerst werd ingevoerd in het 18e-eeuwse Rusland.

Het Eristoff-logo van een wolf die bij een halve maan huilt, vertegenwoordigt de Perzische naam voor Georgië, Gorjestan, wat “land van de wolf” betekent. Vandaag de dag is Georgië nog steeds de thuisbasis van de grijze wolf, die al honderden jaren deel uitmaakt van de Georgische cultuur en folklore.

De originele Georgische versie van de naam Eristoff of Eristov was Eristavi. De titel betekent ‘hoofd van de natie’, maar vertaalt zich nauwkeuriger als ‘hoofd van een strijdmacht’. Tegen de 19e eeuw gebruikten vijf adellijke families die elk een ander deel van Georgië vertegenwoordigden de naam Eristhavi. Prins Ivane Eristoff die in 1806 voor het eerst Eristoff-wodka maakte, kwam uit de noordwestelijke provincie Racha.

Een mijlpaal in de geschiedenis van de familie Eristoff en Eristoff-wodka kwam in de late 19e eeuw toen de achterkleinzoon van Ivane, prins Alexander Constantine Eristoff, van Georgië naar Sint-Petersburg verhuisde. Prins Alexander genoot verder van een vooraanstaande militaire carrière en bereikte uiteindelijk de rang van kolonel in de keizerlijke garde.

Na de Sovjet Overname werden de Eristovs gedwongen Georgië te verlaten, omdat ze waarschijnlijk naar Siberië zouden worden gestuurd. Een Eristavi uit Amerika fungeert als penningmeester van de staat Jersey.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.