Toont alle 5 resultaten

Glenlivet

Glenlivet is een whiskystokerij in de buurt van Ballindalloch, Moray, Schotland. De distilleerderij gebouwen zijn geclassificeerd als categorie B op de Schotse monumentenlijsten.

 

De distilleerderij werd in 1824 opgericht als de eerste legale distilleerderij na George Smith’s Act of Excise van 1823, en wekte wrok op bij de familie in het hele gebied, aangezien het illegaal distilleren van whisky een lange traditie had in het gebied. Met de nieuwe wet zijn illegale distilleerderijen echter binnen tien jaar bijna volledig verdwenen. De huidige distilleerderij werd gebouwd in 1858. In 1880 verwierven de Smiths de exclusieve rechten op de naam The Glenlivet. In 1977 werd de distilleerderij verkocht aan de Amerikaanse alcoholgroep Seagram, die in 2001 naar Pernod Ricard ging. De distilleerderij heeft een bezoekerscentrum en er worden regelmatig rondleidingen door de faciliteit aangeboden.

Het water dat door de Speyside-distilleerderij wordt gebruikt, komt uit Josie’s Well. De distilleerderij heeft een maischvat en acht fermentatievaten. Distillatie vindt plaats in vier wash stillsen vier spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Met een nieuw gebouw kwamen er nog een maischvat, zes fermentatievaten en elk drie stills bij. De kunst van het maken van whisky zit o.a. in de keuze van de juiste vaten voor het rijpings tijdstip. Voor The Glenlivet worden Amerikaanse eikenhouten vaten gebruikt, waarin bijvoorbeeld al sherry of bourbon is bewaard en die de whisky zijn eigen aroma geven. De distilleerketel is het hart van de whisky productie, de vorm is bepalend voor het karakter van de whisky. Ontworpen door oprichter George Smith, wordt de lantaarnvorm nog steeds gebruikt om deze whisky te maken. De hoge distilleertoestellen bevorderen het contact tussen het distillaat en het koper, verwijderen onzuiverheden en laten de aromatische elementen zich vermengen.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.