Toont alle 9 resultaten

Brandy

Brandy is een likeur die wordt geproduceerd door het distilleren van wijn. Brandy bevat over het algemeen 35-60% alcohol per volume en wordt meestal geconsumeerd als digestief na het eten. Sommige brandewijnen worden gerijpt in houten vaten. Anderen zijn gekleurd met karamelkleuring om het effect van veroudering na te bootsen, en sommige worden geproduceerd met een combinatie van zowel veroudering als kleuring. Rassen van wijnbrandewijn zijn te vinden in de wereld van de wijnbereiding. Tot de meest bekende behoren Cognac en Armagnac uit het zuidwesten van Frankrijk.

 

In bredere zin verwijst de term brandewijn ook naar likeuren die zijn verkregen door de destillatie van afvallen (die afvallen van brandewijn oplevert), of puree of wijn van een ander fruit (fruitbrandewijn). Deze producten worden ook wel eau de vie genoemd (wat zich vertaalt naar “levenswater”).

De oorsprong van brandewijn is verbonden met de ontwikkeling van distillatie. Hoewel het proces in de klassieke oudheid bekend was, werd het pas in de 15e eeuw gebruikt voor de productie van significante dranken. In het begin van de 16e eeuw hielp Franse cognac de cross-Atlantische driehoekshandel op gang te brengen toen het de centrale rol van de Portugese versterkte wijn overnam vanwege het hogere alcoholgehalte en het gemak van verzending. Kano-en en bewakers aan de Afrikaanse kant van de handel werden over het algemeen in cognac betaald. Tegen het einde van de 17e eeuw had rum cognac vervangen als de favoriete ruilalcohol in de driehoekshandel.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.