Resultaat 1–12 van de 91 resultaten wordt getoond

Blended Whiskey

Een blended whiskey (of blended whisky) is het product van het mengen van verschillende soorten whisky’s en soms ook neutrale granen, kleur- en smaakstoffen. Het is over het algemeen het product van het mengen van een of meer zuivere of single malt-whisky’s van hogere kwaliteit met minder dure sterke drank en andere ingrediënten. Dit zorgt doorgaans voor een lager geprijsd eindproduct, hoewel er ook dure “premium” -variëteiten bestaan.

 

Enkele voorbeelden van blended whisky zijn Canadian Club, Canadian Mist, Jameson Irish Whiskey, Seagram’s Seven, Kessler Whiskey, Hibiki en de verschillende Scotch whisky-melanges die worden verkocht onder het merk Johnnie Walker, evenals Chivas Regal en SIA Scotch Whisky, andere Schotse whisky melanges.

Sterke dranken met een kortere verouderingstijd zijn meestal veel goedkoper om te produceren dan gewone whisky’s of single malt-whisky’s en zijn vaak de belangrijkste gedistilleerde dranken in melanges, samen met meer premium whisky’s en andere ingrediënten die voor smaakstoffen worden toegevoegd.

De meeste cocktails en mixdrankjes die whisky bevatten, worden gemaakt met economisch geprijsde blended whisky’s in plaats van duurdere whisky’s, voornamelijk omdat de aanwezigheid van de andere ingrediënten de subtiliteit van de smaak van de whisky minder kritisch maakt voor de algehele smaak van de drank.

De meeste blended whisky’s vermelden geen leeftijd, hoewel de voorschriften voor de productie in sommige landen een minimale verouderingsvereiste specificeren. Alle gedistilleerde dranken in een Canadese, Schotse of Ierse whisky moeten ten minste drie jaar oud zijn en elke leeftijdsverklaring verwijst naar de minimumleeftijd van de gedistilleerde dranken die in de blend worden gebruikt. In de Verenigde Staten verwijst de leeftijdsverklaring alleen naar de minimumleeftijd van de zuivere whisky – die ten minste 20% van de inhoud moet uitmaken – die in de blend wordt gebruikt. Omdat neutrale geesten niet als whisky’s worden beschouwd, hoeven ze helemaal niet te worden gerijpt voor de productie van Amerikaanse blended whisky.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.