Toont alle 3 resultaten

Crafter’s

Crafter’s is een Scandinavisch gin-merk met klassieke London Dry Gin en Aromatic Flower Gin, geproduceerd door de Estse distilleerderij Liviko. Beide gins worden met de hand gemaakt in Estland, in een koperen pot gedistilleerd en in kleine batches gemaakt. In 2018 exporteerde Liviko Crafter’s gin naar 25 landen.

 

De jeneverbessen die gebruikt zijn bij het maken van Crafter’s gin worden hergebruikt in de handgemaakte dranken van de Re-crafted Crafter’s, omdat de bessen een waardevol deel van hun smaak behouden, zelfs na distillatie. Liviko werd in 2019 genomineerd voor de World Beverage Innovation Award voor zijn productinnovatie zonder afval die leidde tot een nieuwe categorie dranken.

Klassieke droge gin Crafter’s London Dry Gin werd gelanceerd in 2015. Het recept, bekend als recept nr. 23, staat op de fles en bevat veronica en venkelzaad. Het karakter van Crafter’s London Dry gin komt van veronica, een kruid geplukt uit de wildernis van Estland, dat samen met jeneverbessen en venkelzaad een fris en levendig boeket van smaken vormt.

Crafter’s Aromatic Flower Gin heeft een kleurveranderend effect: de infusie van rozenbloem blaadjes bevat een natuurlijk pigment dat de gin een koperkleur geeft. Bij vermenging met tonic wordt de drank lichtroze door de zuurgraad van de tonic. De kleurverandering is geheel natuurlijk dankzij rozenbottel bloem pigmenten. Aromatic Flower Gin is een mix van 12 aromatische plantenextracten,de ingrediënten zijn geïnspireerd op de Scandinavische natuur. De belangrijkste aromatische plantenextracten zijn rozenbottel, rozenblaadjes, moerasspirea, kamille, vlierbloesem en lavendel. 

London Dry Gin heeft nr. 23 en Aromatic Flower Gin nr. 38 op de fles – om het aantal recepten aan te geven dat vóór de productie is getest. Crafter’s gins worden gedistilleerd met behulp van de op kruiden gebaseerde pot still-methode om een ​​rijke zachte smaak te verkrijgen. Deze destillatiemethode wordt bij Liviko sinds het begin van de vorige eeuw toegepast. Liviko begon met de productie van Crafter’s London Dry Gin in 2015 en Crafter’s Aromatic Flower Gin in 2017. Crafter’s was de officiële gin van The Scene op de TFWA Wereldtentoonstelling in Cannes, in 2018.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.