Toont alle 2 resultaten

Tia Maria

Tia Maria is een donkere koffielikeur, oorspronkelijk gemaakt in Jamaica met Jamaicaanse koffiebonen, maar nu gemaakt in Italië. De belangrijkste ingrediënten zijn koffiebonen, Jamaicaanse rum, vanille en suiker, gemengd tot een alcoholgehalte van 20%.

 

De historische fabel van zijn oorsprong dateert uit de 17e eeuw. Een jong Spaans meisje werd tijdens een conflict gedwongen Jamaica en de familie plantage te ontvluchten. Ze werd vergezeld door een enige vrouwelijke bediende die een beetje sieraden en het recept voor de familie likeur bij zich had. Ter ere van de hulp van de vrouw noemde het meisje de likeur “Tia Maria” (tia is Spaans voor “tante”), haar naam voor de vrouw die had geholpen haar leven te redden. Deze fabel kan echter onderdeel zijn geweest van een marketingcampagne. 

In zijn boek Jamaica Farewell vertelt Morris Cargill dat hij op het idee kwam om een ​​koffielikeur te ontwikkelen die vergelijkbaar was met die van zijn tante. In 1946 had hij tevergeefs geprobeerd het originele recept van zijn tante te krijgen en vervolgens contact opgenomen met Dr. Ken Evans, die het recept vervolgens ontwikkelde. Ze werkten samen met anderen in Jamaica (Herbert Hart, Eustace Myers van Myers Rum en Paul Geddes van Desnoes & Geddes) om de eerste vijfduizend kratten te produceren, met Blue Mountain-koffie geleverd door Keble Munn. Cargill heeft het Londense reclamebureau J.P. MacNulty gecontracteerd om het product te merken en de labels te ontwerpen. Ze waren dagen bezig om een ​​naam te bedenken, totdat Cargill het verhaal vertelde van het proberen om het originele recept van zijn tante te krijgen en Joseph MacNulty zei: “Ik weet precies hoe we die verdomde likeur zullen noemen. Tante Mary — Tia Maria.” 

Een ander verslag van zijn geschiedenis zegt dat een man genaamd Dr. Evans het drankje ontdekte na de Tweede Wereldoorlog, en hij begon het te reproduceren. Dit verhaal over de toewijding van Dr. Evans aan de drank maakt echter deel uit van de geschiedenis van de officiële website. Het Jamaicaanse bedrijf Lascelles deMercado, producent van Appleton Rum, zou het concentraat waarvan de likeur was gemaakt, hebben vervaardigd, althans tot het moment dat het door Pernod werd verkocht. Nog in de jaren tachtig werd Tia Maria gemaakt met een alcoholconcentratie van 31,5% en gepositioneerd als een premium likeur in vergelijking met het aanzienlijk andere product dat nu wordt geproduceerd met 20% alcohol.

Het merk Tia Maria werd in 2005 gekocht door Pernod Ricard via hun dochteronderneming Malibu-Kahlúa International. Het werd verkocht aan Illva Saronno It. in juli 2009. Na de verkoop produceerde Chivas Brothers het voor Saronno voordat de productie werd overgebracht naar de distilleerderij van Illva Saronno in Saronno, Italië. Bacardi U.S.A., Inc. verspreidde het in de VS voor Saronno. Vanaf 1 augustus 2012 werd Kobrand de distributeur.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.