De naam betekent zoiets als “stichter” – en hij is goed gekozen, want toen hij werd gemaakt, was dit soort likeur nog nooit eerder geproduceerd. Hij wordt gemaakt van airén- en palomino-druiven, gedistilleerd in kolenketels en vervolgens een aantal jaren gerijpt in oude sherryvaten.
Aroma: Een vriendelijk, afgerond aroma van karamel, noten en vanille.
Proefnotities: Zacht en licht zoet, met hints van karamel en walnoot in de afdronk.
In 1822 richtte Pedro Domecq officieel zijn bedrijf op – de eerste producent van cognac in Jerez. Vandaag de dag is cognac echter ook het laatste overblijfsel van dat bedrijf, aangezien het alleen bestaat via partnerschappen met andere wijnbedrijven.
Hoewel het bedrijf jarenlang fantastische sherry maakte, verkocht Beam Global zijn oude solera-systemen toen het wijnbedrijf van House of Ferreiro bezweek (die zelf al honderden jaren bestond). Osborne was er snel bij om de rechten op deze wijnen te verwerven, en onder zijn leiding werden legendarische jaargangen als 51-1a, Capuchino en Sibarita gebotteld.
Louis –
Prima drank
Ruud van Haren –
Lekkere. Brany voor de prijs