Een whisky met een zacht aroma die verschillende bloemige geuren combineert met wat honing en vanille die een intense moutsmaak heeft met hints van zoet gerookt hout en sandelhout.
John Smith begon zijn eigen distilleerderij, Cragganmore, in 1869. Hij was een pionier op het gebied van Schotse whisky en had bij andere beroemde distilleerderijen gewerkt, zoals Macallan of Glenlivet, voordat hij voor zichzelf begon. Cragganmore is een van de meest complexe whisky’s van de Speyside, maar de kleine omvang van de distilleerderij maakt het moeilijk om hem in grote hoeveelheden te produceren. Cragganmore biedt een complex product dat wordt gemaakt door gemoute gerst te distilleren in platte en enigszins korte distilleerkolven en vervolgens te rijpen in traditionele houten vaten. Voor wie nieuw is met Schotse whisky is Cragganmore 12 Years een goede introductie. Een whisky met een zacht, bloemig aroma dat honing- en vanilletonen combineert met hints van zoet gerookt hout. De smaak is intens en moutig, met een rokerige afdronk.
frans mulder –
Ok zoals iederjaar
Jaap Kunst –
Beste whisky
Peter –
Heerlijke whisky