Elke slok van dit ware genot doet verlangen naar meer.
• Dubbel
• Smaakt donker en rijk
• Heerlijk bij aperitiefhapjes, bij kaas en bij kruidige, zoete en zoetzure gerechten.
De abdij van Leffe, gesticht in 1152 en gelegen net buiten de stad Luik (België), was een norbertijnenabdij waar de bewoners als gemeenschap samenleefden met bijzondere aandacht voor gastvrijheid. De kanunniken ontvingen talrijke pelgrims die hen te allen tijde konden bezoeken. In 1240 besloten de kanunniken een brouwerij te bouwen waar ze bier konden maken en drinken. Na de Franse Revolutie van 1789, waarbij veel monniken werden vermoord vanwege hun trouw aan Rome, was er 10 jaar lang geen abdij. In 1929 heroprichtte abt Nys (een Belg) de abdij als benedictijn; na WO II werd het brouwen in Leffe voortgezet tot 1952, toen nieuwe apparatuur het mogelijk maakte. Sinds de overname van de brouwerij in 2011 wil AB-InBev de traditie van het brouwen van Leffe bier volgens het recept van 1240 voortzetten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.