Toont alle 11 resultaten

Jamaicaanse rum

Historisch gezien wordt Barbados beschouwd als de geboorteplaats van rum, maar het eiland Jamaica krijgt de eer om het proces van het maken van rum te verfijnen en rum wereldwijd op de kaart te zetten. Jamaicaanse rum onderscheidt zich niet alleen van andere die in het Caribisch gebied worden gemaakt vanwege zijn smaak, maar Jamaica hield zelfs een Rum Festival om het woord te verspreiden. Als het op rum aankomt, heeft Jamaica strikte normen voor het maken van hoge kwaliteit – zo niet de beste – ter wereld, wat niet kan worden gezegd van andere rum uit veel andere plaatsen. Hier is de primeur over Jamaicaanse rum en waarom je het nu zou moeten drinken.

 

Om rum te maken heb je suiker nodig, die in 1494 in Jamaica werd geïntroduceerd door Christopher Columbus, die het van de Canarische Eilanden vervoerde. Toen de Britten in 1655 de heerschappij van Jamaica overnamen, brachten ze een praktische kennis van het maken en distilleren van rum uit Barbados met zich mee. In Jamaica waren ze in staat om het proces te verfijnen en de handel te laten groeien, en de rum industrie bloeide, grotendeels dankzij de rol die slaven speelden bij de productie ervan.

Jamaicaanse rum, die als volmondig wordt beschouwd, is melasse die is gefermenteerd in grote vaten die “puncheons” worden genoemd en gedistilleerd in pot stills, een praktijk die dateert uit de 17e eeuw. Volle rum vertrouwt op natuurlijke, of wat ‘wilde’ fermentatie wordt genoemd, die ze een uitgesproken smaak geeft.

De beroemde ‘Jamaicaanse funk’ is al eeuwenlang populair en ademt tropisch fruit, hout, rubber, rook, kruiden en zoete karamel en melasse, perfect om te blenden, stoten en cocktails.

Jamaicaanse rum is ook speciaal vanwege de kalksteen van het eiland, een mineraalrijk sedimentair gesteente vol calciumcarbonaat.

Jamaica is een ideale omgeving om suikerriet te verbouwen. Het komt van wat wij kalksteenwater noemen, wat ook een vereiste is voor Jamaicaanse rum en Appleton Estate-rum, wat het eindproduct zachter maakt en het een beetje zoeter maakt.

Er zijn nog andere kwaliteiten die Jamaicaanse rum definiëren, behalve melasse en kalksteenwater: het is gemaakt met volledig natuurlijke, GGO-vrije gist; het is gerijpt in eiken vaten; en op geen enkel moment in het proces worden suiker of kunstmatige smaakstoffen toegevoegd. Wanneer smaak wordt toegevoegd, zoals in het geval van kokosrum, wordt het “Flavored Rum” genoemd op de fles, en de kokossmaak is volledig natuurlijk.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.