Toont alle 2 resultaten

Drambuie

Drambuie is een goudkleurige, 40% alcoholische likeur gemaakt van Schotse whisky, heidehoning, kruiden en specerijen. Het merk was 100 jaar eigendom van de familie MacKinnon en werd in 2014 gekocht door William Grant & Sons.

Uitverkocht
 27,95
 23,95

 

Na de slag bij Culloden in 1746 vluchtte prins Charles Edward Stuart naar het eiland Skye. Daar kreeg hij onderdak van kapitein John MacKinnon van Clan MacKinnon. Volgens de familie legende beloonde de prins hem na een verblijf bij de kapitein met dit gewaardeerde drankrecept. Deze versie van de gebeurtenissen wordt betwist door historici die geloven dat het een verhaal is dat is verzonnen om de verkoop van de drank te stimuleren.

Volgens de legende werd het recept, dat op dat moment geen bekende naam had, aan het einde van de 19e eeuw door Clan MacKinnon aan John Ross gegeven. James Ross, zijn zoon en een lokale zakenman, runde het Broadford Hotel in Broadford on Skye. Hij was het die, na de dood van John in 1879, in het hotel begon te experimenteren met het recept.

In de jaren 1880 ontwikkelde en verbeterde Ross het recept, waarbij hij de originele cognac basis veranderde in een van scotch whisky, aanvankelijk voor zijn vrienden en later voor hotelgasten. Ross noemde het brouwsel ‘Drambuie’ en verkocht het verder weg, en bereikte uiteindelijk markten in Frankrijk en de Verenigde Staten. Toen de drank bekender werd, registreerde Ross de naam in 1893 als handelsmerk.

Toen Ross stierf, was zijn weduwe Eleanor genoodzaakt het recept te verkopen om de opvoeding van hun kinderen te betalen, bij toeval aan een andere MacKinnon-familie. De laatste familie MacKinnon produceerde de drank tot 2014, toen het bedrijf werd verkocht.

Drambuie werd voor het eerst commercieel geproduceerd in Union Street in Edinburgh in 1910. Er werden oorspronkelijk slechts twaalf koffers verkocht. In 1916 werd Drambuie de eerste likeur die in de kelders van het House of Lords werd toegelaten en begon Drambuie wereldwijd te verzenden naar de messes van de Britse legerofficieren.

Omstreeks 1940 verhuisde het bedrijf naar een pand in Dublin Street Lane, waar de drank werd gecompoundeerd (het proces van het aromatiseren en zoeten van de whisky-spirit). De bottelarij bevond zich in dezelfde baan terwijl het bedrijfskantoor in York Place was. Na een korte periode op de nabijgelegen Broughton Market, werd de operatie in 1955 verplaatst naar een pand aan de voet van Easter Road in Leith. Verdere uitbreiding leidde in 1959 tot een verhuizing naar een speciaal gebouwd pand aan de westelijke rand van Kirklinton. Dit pand werd in 2001 ontruimd en daarna werd de productie uitbesteed, in eerste instantie aan de Glenmorangie-bottelarij in Broxburn en in 2010 aan Morrison Bowmore-distilleerders.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment
Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.