Sex on the beach

Niveau: beginner
Bereidingstijd: ca 5 min

 

Sex on the beach cocktail

De sex on the beach cocktail is een van de bekendste cocktails voor in de zomer. Een overheerlijke klassieker die nog steeds bij elke strandbar op de menukaart staat. Deze cocktail is ontstaan in de jaren 80. De periode waarin opvallend veel cocktails werden ontwikkeld met seksuele nuances in de naam. Denk aan cocktails met namen als Screaming Orgasm, Dirty Banana en Between the Sheets. De moderne klassieker Pornstar Martini lijkt aan de naam ook uit die periode te komen maar is decennia later ontwikkeld door de eigenaar van een Londons cafe.

Hoe is Sex on the beach cocktail ontstaan?

Er is veel onduidelijkheid en discussie over het ontstaan van de sex on the beach cocktail. Volgens bepaalde kenners is deze cocktail een mix tussen de ‘Fuzzy Navel’ cocktail (Wodka, peach likeur en sinaasappelsap) en de ‘Cape Codder’ cocktail (vodka en cranberrysap). Andere geven weer aan dat de Sex on the beach cocktail is ontstaan in Florida tijdens de bekende ‘spring break’. Er zou tijdens een cocktailwedstrijd tussen bartenders om meer ‘peach schnapps’ te kunnen verkopen een jonge bartender zijn die deze cocktail heeft ontwikkeld. In deze periode kwamen veel mensen naar Florida voor seks en het strand. Vandaar de naam Sex on the Beach.

Sex on the beach

Deze zomerse cocktail is gemaakt van Wodka, Peach likeur, sinaasappelsap en cranberry sap. Leer in minder dan 2 minuten hoe je deze Peachtree & Wodka cocktail zelf kan maken!

Sex on the beach cocktail benodigdheden:

En natuurlijk…..

  • Hurricane glas
  • Lepel (cocktail lepel)

 

Bestel hier je dranken:

Sex on the beach Recept maken (volg de stappen)

Vul het hurricane glas of een ander glas naar keuze met ijsblokjes. Schenk de hoeveelheid aangegeven Peachtree en Smirnoff wodka en de sinaasappelsap in het glas. Roer voorzichtig door en voeg daarna pas langzaam de cranberrysap toe voor een mooi kleurencontrast. Garneer met een schijfje sinaasappel en je cocktail is klaar. Tijd om te genieten dus.

Gelegenheden voor de Sex on the beach

Sex on the Beach is een fruitige cocktail op basis van wodka en likeur die bij elke gelegenheid te drinken is. Spontaan of gepland, op vakantie under the Caribbean sun of lekker thuis maakt niet echt uit toch? Gewoon lekker wanneer jij er zin in hebt.

Cheers to the Moment!

Sex on the beach

Ontdek ook andere lekkere cocktails

Wil je nog andere cocktails proberen met Wodka of met Peachtree? Bekijk hier de andere cocktails. Nog niet uitgelezen? Ontdek alles over andere sterke dranken rum en whisky.

4 reacties op “Sex on the beach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leeftijd Verificatie

Om de webshop van DrankStunter te mogen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Door op ‘Akkoord’ te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.

Of

Cheers to the moment

Direct op de hoogte Wij zullen je informeren wanneer het product in voorraad is. Laat hieronder je geldig e-mailadres achter.
Uw e-mailadres Aantal We zullen je adres niet met iemand anders delen.